Schouderklachten

Schouderklachten

Inhoud:

Slijmbeursontsteking en schouderpijn, zijn dat oorzaak en gevolg? Niet echt. Niet alle schouderklachten komen namelijk door slijmbeursontsteking. Schouderklachten variëren van een “frozen shoulder” tot aan pijnverwijzing naar de schouder bij galblaasontsteking.

Gratis consult schouderklachten


Kenmerken van schouderklachten

Schouderklachten kunnen zich uiten als pijn diep in het schoudergewricht, maar ook heel oppervlakkig bij de borst- en schouder spieren. Zelfs uitstralende pijn in de arm of hand kan komen door schouderpijn.

Verschillende kenmerken van schouderklachten zijn:

 • Stekende pijn in de schouder met bewegingen van de arm
 • Zeurende pijn bij de schouder in rust
 • De pijnlijke arm ondersteunen met de andere arm
 • Beperkingen in heffen van de arm (bijv. met kammen van haren)
 • Pijn in de schouder met erop liggen
 • Uitstralende pijn in de bovenarm en onderarm

Wat is de oorzaak van mijn schouderpijn?

De meest voorkomende schouderklachten komen voort uit kortstondige of langdurige overbelasting van de schouder. Dat betekent echter niet dat ze allemaal dezelfde oorzaak hebben.

Mogelijke oorzaken zijn:

 • Sportblessures
 • Peesontsteking (tendinitis)
 • Slijmbeursontsteking (bursitis)
 • Verkeerde werkhouding
 • Kalkafzetting bij schouderpezen
 • “Frozen shoulder”

Vaststellen van de diagnose

Niemand heeft precies dezelfde oorzaak van schouderpijn. Bij Chiropractie Dinkelland wordt het behandeltraject volledig op u afgestemd. Wanneer u een afspraak bij ons heeft gemaakt doorlopen wij in ieder geval de volgende stappen:

 1. Uitgebreid vraaggesprek en lichamelijk onderzoek
 2. Diagnose
 3. Individueel behandelplan

Wanneer er aanvullend onderzoek wenselijk is, zal dit worden besproken voordat met de behandeling wordt gestart. Evenzo, wanneer de klacht niet of voldoende effectief met chiropractische zorg kan worden behandeld zal dat ook worden aangegeven.

schouderklachten

Behandelen van schouderpijn

Chiropractie kan in veel gevallen een positieve bijdrage leveren in het herstel en voorkomen van schouderpijn. Niet alle schouderklachten kunnen totaal worden weggenomen, maar door verbetering van gewrichtsfunctie, houding, en spierspanning is toch vaak afname van pijn en stramheid mogelijk. Hierdoor verbetert de kwaliteit van dagelijks leven en zijn de dagelijkse bezigheden makkelijker en prettiger uit te voeren.

De behandeling voor schouderpijn is per persoon anders. De ene patiënt kan namelijk voor schouderklachten de meeste baat hebben bij mobilisatie van de schouder. Maar een ander kan voor een soortgelijke klacht het beste reageren op manipulatie van de bovenrug of nek. Een reageert weer het beste wanneer er oefeningen worden gedaan.

Er is dus niet alleen maar sprake van manipuleren, in de volksmond ook wel “kraken” genoemd, omdat dit niet voor iedereen geschikt is of omdat soms andere behandeltechnieken simpelweg beter bij de klacht passen. Andere behandelopties of het doen van spierversterkende oefeningen kunnen soms beter geschikt zijn om uw schouderklachten te behandelen dan alleen maar “kraken”.


Ik wil meer weten over schouderklachten

Wilt u meer weten over schouderklachten of onze behandelmethoden? Neem dan gerust contact op via 0541-820393 of info@chiropractiedinkelland.nl. Of vraag een vrijblijvend en gratis consult aan.

Neem contact op

Waar kunnen wij u mee helpen?
Neem eenvoudig contact met ons op door te bellen naar:
0541-820393

Of vul onderstaand formulier in: