Maatregelen coronavirus

Ootmarsum, 24 februari 2021

Beste heer/mevrouw,

In mijn schrijven van 15 december jl. berichtte ik u dat ik bij nieuws over heropening opnieuw zou informeren. Het heeft even geduurd, maar gelukkig is het goede nieuws daar!

Goed nieuws!
In de persconferentie van gisteravond van demissionair minister-president Mark Rutte en demissionair minister van VWS Hugo de Jonge is aangegeven dat contactberoepen weer aan het werk mogen per 3 maart 2021. Daaronder vallen ook de chiropractoren, en dus zal Chiropractie Dinkelland vanaf volgende week dinsdag weer geopend zijn.

Voorwaarden maken afspraak
Echter, het coronavirus is nog altijd ‘onder ons’. Daarom gelden er voorwaarden voor het maken en nakomen van een afspraak. Deze voorwaarden waren er vóór de lockdown van 15 december 2020 ook al:

 • Bij verdenking van coronaklachten MOET U DE AFSPRAAK AFZEGGEN, THUIS BLIJVEN, EN U LATEN TESTEN!
 • Is er een verdenking van coronaklachten in uw huishouden, of bent u met iemand anders die positief is gebleken op COVID-19 in contact geweest? ZEG DE AFSPRAAK AF, BLIJF THUIS, EN LAAT U TESTEN!
 • DESINFECTUUR UW HANDEN DIRECT bij binnenkomst in de praktijk
 • DRAAG EEN MONDKAPJE in de praktijk

Acute en nieuwe patiënten
Vanaf het begin van de tweede lockdown is er geleidelijk aan een spoedlijst ontstaan van mensen met acute pijnklachten, en van degene van wie de eerste afspraak ingepland stond maar geannuleerd moest worden. Deze mensen zullen voorrang krijgen bij het maken van een nieuwe afspraak.

Maken van een afspraak
Als u een afspraak wilt maken, hoe kunt u dat dan het beste doen?

 • De acute en nieuwe patiënten van de afgelopen periode benader IK ZELF binnenkort telefonisch, of bij geen gehoor per e-mail, en krijgen voorrang voor het maken van een afspraak op korte termijn.
  • Dit zal naar alle waarschijnlijkheid een groot gedeelte van de afspraakmogelijkheden de aankomende weken in beslag nemen;
  • Mocht u het gevoel hebben dat ik u abusievelijk ben vergeten te contacteren, wilt u mij dan een bericht sturen?
 • Op vrijdag 26 februari 2021 zal ik stapsgewijs de digitale agenda weer openen voor het maken van afspraken. Ik wil u vragen de komende tijd ZOVEEL EN DAAR MOGELIJK afspraken digitaal te maken.
  • Dit kan via de link https://agenda.crossuite.com/Dinkelland/. U komt dan in een keuzemenu waar de beschikbaarheid per dag voor de betreffende week wordt aangegeven. U kunt de stappen doorlopen om een afspraak te maken naar uw keuze;
  • Het maken van een afspraak via de digitale agenda is pas gelukt wanneer u een e-mail ter bevestiging heeft gekregen dat de afspraak die u heeft gemaakt nog wacht op bevestiging ervan door mij. Deze e-mail komt in de regel terecht in uw “Postvak in”, maar kan ook in sommige gevallen in de map “ongewenste e-mail” of “spam” terechtkomen. Controleer daarom goed deze postvakken of u deze e-mail daadwerkelijk heeft gekregen;
  • Door de verwachte drukte en hoe de digitale agenda is ingericht door de programmeurs kan het namelijk gebeuren dat twee personen per abuis dezelfde tijd en dag selecteren. Dan krijgt degene die als eerste op “Bevestigen en boeken” heeft geklikt, de afspraak toegewezen en de e-mail dat de afspraak nog door mij moet worden bevestigd;
  • Daarom vraag ik om begrip als het onverhoopt niet in één keer lukt, of als het net iets langer duurt om een afspraak te maken;
  • Speciale aandacht voor het maken van gezamenlijke afspraken familie- of gezinsleden: daar is wellicht maatwerk voor nodig. Mocht het niet lukken om aaneengesloten tijden te vinden in de digitale agenda, neem dan telefonisch contact op.

Bestaande afspraken
Heeft u eerder een afspraak gemaakt voor 3 maart 2021, of later? Deze afspraak blijft in de agenda staan, tenzij u contact opneemt dat deze verzet moet worden.

Handdoek
Denkt u eraan om zelf een badhanddoek mee te nemen naar de afspraak?

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust telefonisch contact op via 0541-820393 (inspreken voicemail), of per info@chiropractiedinkelland.nl.

Tot in de praktijk!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Bezemer

Chiropractie Dinkelland


Ootmarsum, 15 december 2020

Beste patiënt,

Na de televisietoespraak van premier Rutte gisteren om 19:00 uur, is Nederland vannacht in een vrijwel volledige lockdown gegaan; vooralsnog tot en met 19 januari 2021.

Ook contactberoepen moeten sluiten. Dat heeft gevolgen voor uw behandeling in de praktijk. Op de lange lijst van uitzonderingen van medische contactberoepen, staat chiropractie niet vermeld. Derhalve moeten ook chiropractiepraktijken sluiten.

In een e-mail die later uit zal gaan naar de patiënten die de afgelopen periode in de praktijk zijn geweest, of een afspraak voor de komende tijd in de agenda hebben staan, wil ik u nader informeren.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust telefonisch contact op, of stuur een e-mail op info@chiropractiedinkelland.nl.

Iedereen heel veel sterkte gewenst in de komende tijd.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Bezemer

Chiropractie Dinkelland


Ootmarsum, 7 mei 2020

Beste heer/mevrouw,

In mijn e-mail van 2 april jl. schreef ik u wanneer er meer bekend is over een datum van heropening van de praktijk, dat ik u opnieuw zou berichten. Hierbij mijn schrijven 😊.

Goed nieuws!
Gisteren is in de persconferentie van de minister-president en minister van VWS duidelijk geworden dat contactberoepen onder voorwaarden weer aan het werk mogen vanaf 11 mei 2020. Ook Chiropractie Dinkelland zal vanaf dat moment weer geopend zijn.

Perspectief en verantwoordelijkheid
Echter, het perspectief is wel dat zolang het coronavirus (COVID-19) nog in de wereld is, zonder dat er een veilig en effectief vaccin is en/of goede behandelmogelijkheden, we uitermate voorzichtig moeten blijven. Dat betekent het volgende als u een afspraak zou willen maken, of heeft gemaakt en u die dag naar de praktijk wil komen:

 • Bij verdenking van coronaklachten MOET U THUIS BLIJVEN EN UW ARTS RAADPLEGEN!
 • Bij symptomen die gerelateerd kunnen worden aan het klachtenbeeld van COVID-19, zoals bijvoorbeeld verkoudheid, keelpijn, benauwdheid, kortademigheid, en koorts MOET U THUIS BLIJVEN EN DE AFSPRAAK ANNULEREN!

Deze verantwoordelijkheid ligt zowel bij mij, bij eventuele klachten moet ik thuisblijven, maar ook in zeer grote mate bij uzelf. In geval u twijfelt wel/niet naar de praktijk te komen, bel voor advies. In geval van sterke twijfel NEEM CONTACT OP EN VERZET DE AFSPRAAK.

Het zal nog een hele lange tijd duren dat we het principe “better safe than sorry” moeten laten prevaleren boven “rather sorry than being safe”.

De praktijk zal dus per 11 mei 2020 weer geopend zijn, maar dit kan alleen maar zo blijven wanneer iedereen daar zijn/haar eigen verantwoordelijkheid in blijft nemen. Hosanna, … maar wel het gezonde verstand blijven gebruiken.

Acute en nieuwe patiënten
In de weken dat de praktijk gesloten is geweest zijn er diverse mensen met zeer acute klachten geweest, die ik niet heb kunnen behandelen. Derhalve heb ik besloten om deze mensen voorrang te geven bij het maken van een afspraak. Evenzo, diegene met een afspraak voor een eerste consult in de afgelopen periode zal ook voorrang krijgen bij het maken van een afspraak. Dit laatste omdat het anders geheel onmogelijk zal worden bij het vrijgeven van de digitale agenda om een eerste consult op korte termijn in te plannen.

Maken van een afspraak
Als ik een afspraak wil maken, hoe kan ik dat dan het beste doen?

 • De acute en nieuwe patiënten van de afgelopen periode benader IK ZELF vandaag en morgen telefonisch, of bij geen gehoor per e-mail, en krijgen voorrang voor het maken van een afspraak op korte termijn.
  • Dit zal naar alle waarschijnlijkheid een groot gedeelte van de afspraakmogelijkheden de aankomende twee weken in beslag nemen;
  • Mocht u het gevoel hebben dat ik u abusievelijk ben vergeten te contacteren, wilt u mij dan een bericht sturen?
 • Vanaf zaterdagochtend 9 mei 2020 zal ik stapsgewijs de digitale agenda weer openen voor het maken van afspraken. Ik wil u vragen de komende tijd ZOVEEL EN DAAR MOGELIJK afspraken digitaal te maken.
  • Dit kan via de link https://agenda.crossuite.com/Dinkelland/. U komt dan in een keuzemenu waar de beschikbaarheid per dag voor de betreffende week wordt aangegeven. U kunt de stappen doorlopen om een afspraak te maken naar uw keuze;
  • Het maken van een afspraak via de digitale agenda is pas gelukt wanneer u een e-mail ter bevestiging heeft gekregen dat de afspraak die u heeft gemaakt nog wacht op bevestiging ervan door mij. Deze e-mail komt in de regel terecht in uw “Postvak in”, maar kan ook in sommige gevallen in de map “ongewenste e-mail” of “spam” terechtkomen. Controleer daarom goed deze postvakken of u deze e-mail daadwerkelijk heeft gekregen;
  • Door de verwachte drukte en hoe de digitale agenda is ingericht door de programmeurs kan het namelijk gebeuren dat twee personen per abuis dezelfde tijd en dag selecteren. Dan krijgt degene die als eerste op “Bevestigen en boeken” heeft geklikt, de afspraak toegewezen en de e-mail dat de afspraak nog door mij moet worden bevestigd;
  • Daarom vraag ik om begrip als het onverhoopt niet in één keer lukt, of als het net iets langer duurt om een afspraak te maken;
  • Speciale aandacht voor het maken van gezamenlijke afspraken familie- of gezinsleden: daar is wellicht maatwerk voor nodig. Mocht het niet lukken om aaneengesloten tijden te vinden in de digitale agenda, neem dan telefonisch contact op.

Handdoek en blauwe hesjes
Uit hygiënisch oogpunt wil ik u vragen zelf een schone badhanddoek mee te nemen naar de praktijk. Eveneens uit hygiënisch oogpunt zullen de blauwe patiëntenjassen (hesjes) niet meer gebruikt worden.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust telefonisch contact op via 0541-820393 (inspreken voicemail), of per ommegaand e-mailadres.

Tot in de praktijk!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Bezemer

Chiropractie Dinkelland


Ootmarsum, 28 april 2020

Geachte patiënt,

Hierbij een korte update.

Tijdens de persconferentie van 21 april jl. hebben premier Rutte en directeur infectieziektenbestrijding van het RIVM Van Dissel aangegeven dat er een zodanige voorzichtige positieve verandering is in het beeld van COVID-19 in Nederland, dat er tot een kleine afschaling van maatregelen om het coronvirus te beteugelen is besloten.

Basisscholen en kinderopvang mogen weer volledig open op 11 mei 2020. Wellicht heeft u intussen ook gehoord of gelezen dat tandartsen en mondhygiënisten het werk weer gaan hervatten, nadat ze de afgelopen tijd enkel acute mondzorg hebben geleverd.

Echter, chiropractie valt als contactberoep niet onder de verruiming van de maatregelen. Derhalve zal, met de kennis van nu, de praktijk gesloten blijven tot 20 mei.

Mocht er op een eerder moment vanuit het OMT een advies naar het kabinet worden gestuurd omtrent het weer hervatten van werkzaamheden door contactberoepen, dan zal ik dit eerder laten weten.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op. Ik ben doordeweeks altijd telefonisch (inspreken van de voicemail) en per e-mail bereikbaar voor vragen en/of overleg.

Blijf gezond, blijf verantwoordelijk naar elkaar, en blijf positief!

Met vriendelijke groet,

Jeroen Bezemer

Chiropractie Dinkelland


Ootmarsum, 31 maart 2020

Geachte patiënt,

Middels deze pagina wil ik u nader informeren over de gevolgen van het coronavirus (COVID-19) en uw behandeling.

Op 15 maart jl. heb ik zelf besloten mijn verantwoordelijkheid te nemen om de praktijk te sluiten tot, destijds, 6 april 2020. Mijn beslissing had als doel om bij te dragen de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Destijds was onder andere het advies van de overheid om geen handen te schudden en 1,5 meter afstand te bewaren om besmetting te voorkomen. Dit laatste maakte in mijn ogen behandelen praktisch onmogelijk. Chiropractie is immers een ‘contactberoep’.

Dit overheidsbeleid is op 22 maart jl., in een persconferentie om 19:00 uur van de minister-president en andere bewindslieden, verder aangescherpt. Het bestuur van de beroepsgroep waarbij ik aangesloten ben, de NCA, heeft dit in eerste instantie geïnterpreteerd als een verplichte sluiting van chiropractiepraktijken, waarbij de enige uitzondering hierop zou bestaan uit het behandelen van patiënten met acute pijnklachten. Patiënten met acute pijnklachten, was de gedachte, zouden kunnen worden behandeld op verwijzing van de (huis)arts wanneer de (huis)arts dat nodig achtte (wanneer er sprake zou zijn van onomkeerbare lichamelijke klachten bij niet behandelen), en met in achtneming van de juiste hygiënevoorschriften.

Echter, op vrijdag 27 maart jl. is duidelijk geworden in communicatie tussen de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en het bestuur van de NCA, dat de per 22 maart jl. geïmplementeerde wet- en regelgeving omtrent COVID-19, om de coronacrisis onder controle te krijgen, het verplicht is geworden voor alle chiropractiepraktijk in Nederland om te sluiten tot, destijds, 6 april 2020. Dit op straffe van een boete van € 4.000 wanneer daar niet aan zou worden voldaan.

Vanavond is in een nieuwe persconferentie van de minister-president en de minister van VWS aangekondigd dat de maatregelen die golden tot 6 april 2020 worden verlengd tot en met 28 april 2020. Hoe enorm spijtig dit ook is wanneer u als patiënt klachten heeft en graag behandeld zou willen worden, heb ik mij te houden aan de regels.

Mocht u een afspraak in de agenda hebben staan in de periode tussen nu en 28 april 2020, dan zal ik binnenkort contact met u opnemen per telefoon of e-mail. Gezien de onzekerheid over het al dan niet verlengen van het huidige pakket maatregelen van de overheid om de coronacrisis te bestrijden, heb ik besloten vooralsnog geen mogelijkheid voor een vervangende afspraak aan te bieden. Niet omdat ik dat niet zou willen of geen duidelijkheid zou willen scheppen over een nieuwe afspraak, maar juist omdat er simpelweg nog veel te veel onduidelijkheid is wanneer de maatregel zullen worden versoepeld en afgeschaald tot een niveau dat chiropractiepraktijken weer geopend mogen zijn.

Daarom wil ik u vragen om uw begrip in deze zeer bijzondere omstandigheden voor het eventueel (opnieuw) annuleren van een afspraak. Tevens wil ik hierbij aangeven u per e-mail te informeren op het moment dat er wél duidelijkheid is over wanneer de praktijk weer geopend mag zijn en afspraken gemaakt kunnen worden.

In de tussentijd zal Chiropractie Dinkelland altijd bereikbaar zijn per telefoon of e-mail voor uw vragen. U kunt altijd bellen naar de praktijk op 0541-820393 en een boodschap als voicemailbericht achterlaten, of een e-mail sturen naar info@chiropractiedinkelland.nl.

Naast het vragen om begrip voor de huidige situatie nog twee dingen doen. Allereerst wil ik mijn respect betuigen aan iedereen die betrokken is bij de besluitvorming van de te implementeren maatregelen om de coronacrisis te bestrijden, en de mensen die werken in de vitale beroepen en de samenleving draaiende houden. Ik neem mijn hoed diep af voor de mensen in de zorg, die patiënten met een coronabesmetting behandelen en van de best mogelijke zorg proberen te voorzien. Geen sinecure wanneer er eigenlijk geen duidelijk effectieve behandeling voorhanden is.

Ten tweede, en tenslotte, wil ik u ook heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd(en).

Zeker als uzelf bent getroffen door het coronavirus, of de dierbaren om u heen, wil ik u beterschap en sterkte toewensen. Samen staan we sterk tegen corona is inmiddels een gevleugelde uitspraak, maar ook het enige wat we als individuen samen kunnen doen.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Bezemer

Chiropractie Dinkelland

Neem contact op

Waar kunnen wij u mee helpen?
Neem eenvoudig contact met ons op door te bellen naar:
0541-820393

Of vul onderstaand formulier in: